FogyiFegyelem

Elég volt.

2022. december 02. 22:12 - Wailele

Szerintem jól ettem, nem mozogtam. Főztem is. Délelőtt úgy volt, hogy vendégem lesz, ezért semmibe se fogtam, de nem jött. Kora délután úgy volt, hogy messenger-beszélgetésem lesz (nem délelőtt, mert akkor ugye úgy volt, hogy vendégem lesz), de nem volt beszélgetésem sem. Viszont emiatt, hogy vártam a hívást, nem mertem nekiállni a CsakNeked beméréseknek. Szóval mire fél három körül nekiálltam dolgozni, már mindennel meg voltam csúszva.

Most pedig azon bosszankodom, hogy nem akarok már este 10-kor semmi fontosat csinálni, fogyiblogot se akarok írni, semmi olyat, amihez fegyelem kell, ehh, nem tudom, hogy lehet ezt valahogy másképp. Csomó dologról írnék, de ilyenkor már nincs türelmem. Tegnap elmaradt a mérés táblázat, a tanulságairól nem is beszélve, még azt se írtam le, hogy úgy vettem le a nadrágomat, hogy elfelejtettem kigombolni. Az érzéseimről, a megéléseimről, ami az értelme lenne ennek az egész blogolósdinak, már nem is beszélve. Leírni, hogy ez volt meg az volt, felesleges egy blog, arra elég egy táblázat.

Na jó, ez az első lépés, a dühös frusztráció, innen már biztos ki fogok találni valamit, mert ezt én így tovább nem akarom. (És ez nem csak a fogyiblogra érvényes.)

Szólj hozzá!

Utolsó (?) zűrös nap

2022. december 01. 22:32 - Wailele

Ma sokat mozogtam (tudod, a cipekedés), viszont az utolsó zűrös napom volt (reményeim szerint) az idén.

Úgyhogy úgy látszik, vagy az egyik, vagy a másik: ma enni nem tudtam okosan, volt csoki, meg a boltból is vettem/ettem többet mint kellett volna.

Remélem, most már visszatérek a rendes életbe (minden okom megvan rá), de most pillanatnyilag már arra vágyom, hogy takarítsak egy jót...

Szólj hozzá!

Felezett nap

2022. november 30. 22:51 - Wailele

A mai egy alvás-utolérős nap volt: délután fél egykor keltem. Tudod mit? Nem bánom. Rám fért már, és az is, hogy végre úgy dolgozom, hogy van időm rá.

Ennek a felezett napnak megvolt az az előnye, hogy - bár nem volt időm főzni - simán belefért az, hogy az egész keretemet kenyérből egyem meg. Tök üres a hűtő, a kamra, mindenből kifogytam, de nem akartam vele többet törődni, mert holnap megyek a városba, és majd veszek mindenféle ezt+azt.

A hátránya az volt, hogy na ebbe aztán tényleg nem fért bele a mozgás. Nem baj, holnap úgyis cipekedős-sokat-gyaloglós nap lesz, utána pedig végre tényleg belassul kicsit az élet, talán jobban fogok tudni figyelni erre.

 

Szólj hozzá!

Majdnem mozogtam ma :)

2022. november 29. 22:54 - Wailele

Na jó, lassan szivárgok azért vissza :)

Ma is okosan ettem, húslevest főztem (mondom, főztem!), meg este sütöttem egy édeskrumplit csak úgy magában, karikára. Nem akartam ma még mozogni - ma végeztem a legnagyobb elmaradásommal, innen kezdve minden nappal könnyebben tartható a munka-szórakozás-satöbbi egészséges aránya. De már tegnap is mondtam, hogy bizony kezd hiányozni.

Aztán úgy esett, hogy kiléptem az udvarra (ez az előnye ennek a hátsó, kicsi sötét szobának, hogy viszont egy lépéssel kint vagy a levegőn), és annyira jólesett a friss levegő (itt bent festékszag van, és óhatatlanul néha füstszag), hogy muszáj volt kicsit ugrabugrálnom, és nem bejönni azonnal. De akkor már kicsit helyben futottam, és akkor már elmentem hátra becsukni rendesen a hátsó kaput, de akkor már kiléptem a földútra is, és akkor már kicsit szaladgáltam fel-alá (nem nevezném futásnak). Az egész nem volt szerintem 15 perc, de mégis jólesett, és mégis mintha kicsit már mozogtam volna. Szóval szivárgásnak jó lesz. Ma még hasprogramra nem volt kedvem (most este 11 van, de még dolgozom ma ezután), de az is eljön.

Ma rámerészkedtem a mérlegre nemhivatalosan, 86,2 kg, azaz visszaértem nagyjából az eddigi legkisebb értékre. Három napot rontottam, három nap lett helyrehozni.

Úgy számolok, hogy karácsonykor kábé ugyanez lesz.

Szólj hozzá!
Címkék: mérés

Hullámvasút

2022. november 28. 22:22 - Wailele

Hú, hát nagyon el voltam veszve az utóbbi napokban, minden értelemben. A mai a hetedik nap, amikor nem mozogtam. Hajtottam, kimerültem, és mégis frusztrált voltam, mert a karácsonyi ajándékokkal is haladni kéne, jó hát a világ nem dől össze, ha nem sikerül, de ez most becsületbeli ügy - a fiam megvette a fonalat a kedvesének, én meg megkötöm. Ha nem leszek kész, a gyerek kidobta a pénzt, és/vagy nem lesz ajándék. Szóval érted.

Három nap a kajával se tudtam foglalkozni, vettem hurkát, aztán megbántam, de akkor már mindegy volt, és megettem. Két napig. De egyszer főztem például lencsét, és a gáztűzhelynél állva a fazékból ettem... Egyszer egy napig félig pizsamában-félig nappali ruhában voltam. Nappal és éjjel is.

Na mindegy, kifelé megyünk belőle, olyan voltam, mint a kisgyerek, élveztem a kalózkodást, de most már hiányzik a fegyelmezett élet.

Új motivációt adott, hogy most már letagadhatatlan, hogy használt a plazma-kezelés, rohadtul nem annyira, amennyire reméltem, de azt mondták, három hónapon keresztül lesz egyre jobb, és még csak egy hónap telt el. És hogy rendeltem klassz sminkcuccokat a krémmániáról, cirka harmadáron. Olyan boldogságot és lelkesedést érzek emiatt, amit utoljára akkor, amikor házat vettem. Szánalmasnak is mondhatnám, ha nem tudnám - a tisztítások miatt -, hogy valami mélybe nyúltunk bele, és ez nagyon klassz. Mindenesetre ezek a csajos dolgok húzzák egymást. Holnap postázom azokat, amiket ma kellett volna, és aztán már nem leszek elmaradva semmivel, ha tartom magam, van még megrendelés, de simán kezelhető, és már túl sokra nem számítok.

Csütörtökön postázok egy nagyobb adagot, és aznap jön meg a sminkem, szóval egyszerre szabadul fel időm, és kapok egy motiváció-löketet, szóval remélem, visszarendeződök. Főleg, hogy hiányzik is a mozgás. Ma már okosan ettem (tegnap is), főztem, és holnapra is már kivettem a húst a fagyasztóból, szóval talán mondhatjuk, hogy jól vagyok...

Ja neeem, mérlegre nem álltam ma...

 

Szólj hozzá!

Csak ez a hét, oké?

2022. november 23. 23:32 - Wailele

Ez a hét lehet, hogy már csak erről fog szólni, de örülök, ha a kalória keretre tudok figyelni. Éjjel fél négyig dolgoztam, és "reggel" fél tizenegykor keltem. Így a kalóriakerettel könnyen voltam, érdekes, hiába vagyok fent éjjel, akkor nincs igényem a kajára, szóval ebből a szempontból vége van a  napnak este 10 körül, szeretem ezt a testemben.

Úgyhogy dél körül csináltam egy nagy adag tejberizst, azt eleszegettem egész délután, este meg egy kamulevest ettem még. Ez olyan főtt étel is meg nem is...

Ma nem tudom azt a lazaságot tartani, mint tegnap, valszeg dolgozni fogok éjszaka, de nem lehet sokáig aludni, mert holnap postázás van. És SVT is.

Mérés is lenne, de BIZTOS, hogy nem fogok.

Szólj hozzá!

"Pihenő"nap

2022. november 22. 23:14 - Wailele

Nem voltam ma ügyes igazán, de nincs bűntudatom miatta. Ezt mondjuk szeretem.

Annyit tartottam, hogy a kalóriakeretet nem léptem túl, de nem ettem okosan, sok kenyeret ettem (úgy értem, arányában) , meg rántottát. A főzést és a tornát átaludtam délután, és mikor felkeltem, már tényleg nem volt idő. A mozgás egyébként irtóra hiányzik, és ez is jó, de most negyed 12 lassan, és még sok feladatom van, azaz úgy tervezem, hogy addig maradok ébren, amíg ki nem pipálgatom az összeset, holnap nincs postázás és nincs SVT, szóval lehet, hogy magamtól ébredek majd, és talán elmarad a napi üzenet is...

Meglátom.

Szólj hozzá!

Majdnem mínusz 5 kiló :)

2022. november 21. 20:46 - Wailele

Mérős nap van, és mértem is, és jól alakul, mert 86,1 kg voltam reggel, de a centiket elrontottam, mert nemtom, volt talán valami elvárásom, szóval nekiszaladtam vagy háromszor, és mindig minden értékre minden alkalommal más eredmény jött ki, úgyhogy hagytam a fenébe.

A nadrágom lassan már itthon se vállalható, nem volt rajtam öv, és a combomon lógott az ülepe, utáltam, de persze igazából nem :P

VÉGEZTEM a tüzifával! Ez azért jó, mert felszabadultam. Úgy van, ahogy gondoltam, ez a sötét kis szoba tényleg hozza, hogy akarok kimenni, főleg mikor kisüt délután a nap. És most már nem kell azt mondani, hogy oké, de ma fát kell pakolni - na kíváncsi leszek :P

Okosan ettem ma, elfogyott a zöldbabfőzelék - sült virslivel ettem, jó élmény volt, hogy délután fél ötre már nagyon éhes voltam, de mégis elfelejtettem enni, mert nekiálltam festeni (azaz a kaja már nincs fókuszban!!!!!!), aztán jött a muzsikálós autó, és még rengeteg keretem volt, és akár még kakaós csigát is vehettem volna (ha van, mindig szoktam édes péksüteményEKEt venni), de nem vettem, csak sajtos kekszet.

Szóval jól vagyok. Visszanéztem, hogy tulajdonképpen kicsit kevesebb, mint 3 hónap alatt lement csaknem 5 kilót, és ez szerintem rendben van.

Az igazi eredmény az lesz, amikor 85 alá megyek. Az volt a súlyom az utóbbi időben leghosszabb ideig talán. Szóval várom.

Ja, a 24 hasprogram ment ma is, és azt hiszem, most gyors lezárom az esti rutinomat, még játszom egy picit, aztán aludni megyek. Magamhoz képest korán.

Szólj hozzá!
Címkék: mérés

Laza hét

2022. november 20. 23:47 - Wailele

Teljesen elengedtem a fegyelmet abban, hogy mikor megyek aludni, és mennyire szigorúan csinálom a munkámat.

Az az igazság, hogy akarom élvezni az alkotást, és azt csinálni, amihez kedvem van, mindegy, milyen áron. Ez azt jelenti, hogy csupa olyat csinálok, amit egyébként kell, csak talán nem ma. Például egész nap festettem, de a holnapi ásvány-karkötő postázásnak még ezután fogok nekiállni. Viszont ha mindegy, mikor megyek aludni, akkor tényleg azt csinálok, amit akarok. Ez mondjuk a méréseket kicsit negatívan befolyásolja... De úgy gondolom, cirka egy hét az egész.

Néhány dolog, amire figyelek:

  1. a duolingot és a mozgást éjfél előtt meg kell csinálni, minden más elég elalvás előtt.
  2. mivel szabad bármit csinálni, az időhúzós nem-csinálok-semmit-de-nem-is-pihenek típusú időpocsékolás tilos.
  3. A főtt étel kötelező
  4. a mozgás is nagyjából.

Emellett pedig igyekszem karácsonyra felhozni a napi edzést 30 percre. Nem tudom, menni fog-e, de belegondoltam, hogy karácsonykor kontroll nélkül (nem feltétlenül kontrollálatlanul...) fogok enni kábé egy hétig, és jó lenne legalább mozgással levédeni magam.

Ma fát hordtam, a hasprogram 24 lett, zöldbabfőzeléket ettem, fasírtot és pirítóst. Lehet, hogy fogok mostanában kenyeret tartani itthon, mert itt a rengeteg édeskrumpli, és a batáta-krémleves pirítóssal gyors, nagyon finom és laktató menü. talán egysíkú, de a tápanyagbevitel megoldott a reggeli shake-kel.

Ma úgy éreztem, mintha kezdene kicsit derekam lenni.

Most elmegyek, iszok egy jó erős kávét és játszom egyet, aztán megcsinálom a holnapi rendelést.

Szólj hozzá!

Nehezített pálya

2022. november 19. 23:07 - Wailele

Azért most már kihívás a napi mozgás, akármennyire is lelkesednék. Az a hülye tüzifa-behordás se megy olyan könnyen (ma is elmaradt), mert kicsit nem figyelek oda (beszippant az alkotás), és már sötét van...

Az a helyzet, hogy az időben alvást már elengedtem, de hát ez bekavar, és most már tényleg sűrű a munka, persze lehet, hogy miután hónap végén kiküldtem ezeket, már nem lesz, mittomén. De most igyekszem igyekezni, azaz talán többet csinálok, mint feltétlenül szükséges lenne, de egyrészt izgalmas, másrészt úgy vagyok vele ilyenkor, hogy haladjunk, inkább egyek kicsit előrébb, mint lemaradva. És még a háztartási szokásaimat tartom nagy nehezen, de a mozgásnál rezeg a léc.

Szóval amikor megnyitottam ezt a felületet, hogy írjam a blogot, még úgy volt, hogy nem mozogtam ma. De valami felrángatott a székből, nem értem, hidd el, és csak egy Hadházi László YT videó erejéig csináltam egy kar-köredzést néhány comberősítővel. Nyújtással együtt volt vagy 12 perc, plusz a 23 hasprogram - ami alatt végre nem akartam megpusztulni.

A kajám szinte szó szerint ugyanaz volt, mint tegnap. Holnap zöldbabfőzelék lesz, mielőtt megromlik a tejföl, és van még kettő abból a kicsitciki fasírtból, na az is elfogy holnap.

Nafürdésalvás!

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása