FogyiFegyelem

Hát így állunk most.

2022. december 07. 17:38 - Wailele

Még nem találtam ki tökéletesen a fogyiblog vezetését, de nyilván folytatom a gondolkodást-kísérletezést, ahogy a többi dolgommal kapcsolatosan is. Ez mindig nagyon érdekes utazás, beletelik pár napba, akár egy-két hétbe is, olyan, mint egy feladvány. Ki kell találni, hogy PONTOSAN mi is az akadály, hol a zavar, és akkor már könnyű a megoldás. A nehezítés abban van, hogy nem mindig sikerül elsőre megtalálni az IGAZI okot. De mindig megéri a végére járni.

Most kábé ott tartok a fogyibloggal kapcsolatosan, hogy írni kell akkor, amikor épp van időm és kedvem, mert fontosabb, hogy dokumentáljak, mint hogy mindig fixen a teljes napokat írjam le.

Most például szívesen írok, pedig még nincs kész a nap, tehát még csak sejthető, hogy rendben fognak menni a dolgok. De összefoglalnám az elmúlt napokat: ebben a hónapban (7 nap) ötször tartottam a keretet, négyszer mozogtam, négyszer ettem főtt ételt.

A hasprogram nem ment eddig, de még csak szivárgok vissza a november végi összevisszaság és mozgás-hiány után. Jó, mert a munkában már teljesen utolértem magam, a karácsonyi ajándék (kötés) lemaradás már kezelhető, most már csak a lakással kapcsolatos dolgok frusztrálnak kicsit, de ezek elé simán be lehet tenni a fogyást, mint prioritás.

A legfontosabb, hogy azt veszem észre, hogy sokkal többször hozok jó döntést. Amikor felmerül, hogy mozogjak vagy ne, megvegyem/megegyem azt, amit nem lenne helyes, régebben egészen jól kellett lennem ahhoz, hogy jól döntsek. Most már elég, ha nem vagyok nagyon elhavazva (időben vagy lelkileg).

Hétfőn délután például nagyon éhes voltam már, csaknem 24 órája nem ettem (vagy dolgoztam az utolsó hajtásban, vagy aludtam), nem volt itthon semmi hideg kaja, de tudtam, hogy ha a főzést választom, akkor már sétálni nem tudok elmenni. És mivel az utóbbi napokban a munka miatt jó ideje nem hagytam el a házat, inkább elmentem sétálni, és utána se kamu-kaját csináltam, hanem főztem rendes kaját (tejszínes-póréhagymás-halas tésztát).

Tegnap kimentem a mozgóbolthoz, és útközben úgy döntöttem, hogy veszek valami bűnözős kaját, és míg a soromra vártam, ki is választottam három túrós péksüteményt, de végül pár szem mandarint vettem.

Holnap mérés. Na kíváncsi vagyok.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fogyifegyelem.blog.hu/api/trackback/id/tr2017997046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása